Jump to content

Antirasher

Recommended Posts

Witam proponuję dać granicę   Antirusher na początek aby nie raszowali ct i aby tt mogło wyjść bo przy dość dobrych graczach to ct jest na respie tt a nie którzy nawet broni nie wybrali 😀

Wystarczy zablokowanie BS'a B jeżeli jest mniej niż x osób na serwerze, moim zdaniem ;)

Co ma antyrusher do blokady bsa? 

Jestem za, antyrusher to dobra sprawa

blokowanie BS'a ogranicza pole grania, co zmusza obie drużyny do kierowania się w jedną strone dzięki czemu łatwiej przewidzieć gdzie może znajdować się przeciwnik, wtedy rushowanie nie powinno być problemem skoro mozemy być wcelowani. To że ktoś nie zdąży wyjść z respa i ginie przez to ze nie zdazyl kupić broni to nie wina serwera, jeżeli to ograniczymy to tak na prawde karamy lepszych graczy, co raczej nie jest zamysłem serwera. ;)

Nie do końca, bo skoro wiemy, że zablokowany jest jeden z bs'ów, rashujemy drogę do drugiego :) Tym bardziej, że przy doublejump można bardzo łatwo skrócić drogę przeciwnika :)

No tak jak już napisałem, jeżeli ktoś potrafi skrócić to nie powinien być za to karany. To nie jest trudne do przewidzenia, że ktoś może zrushować. A jeśli chodzi o doublejumpa, to tylko VIP'y mają do niego dostęp, i głównie po to kupuje się VIPa zeby miec double jumpa i mieć mozliwość do jeszcze szybszego skracania. No nie wiem, jak na moje oko zabranie możliwości rushowania jest bez sensu - ale róbcie jak wolicie :D

Jeśli wam to przeszkadza proponuję zablokować granaty HE na pare sekund tak żeby tt mogło wyjść przez anarchie bez padania od spamu granatów. Nic z tego co piszecie oprócz 917wojtu nie ma sensu. Ludzie i tak nie będą wychodzić z respa tt bo takie jest community csa(na każdym serverze którym grałem przeciętni gracze czekają przed anarchia lub zielonych przez minute zanim zaczną cokolwiek robić), to czy bedzie anty rush czy nie, nic się nie zmieni. W dodatku tt ma przewage jeśli o to chodzi bo może wyjść przez ciemnie(przez tunel od respa) i rzucić flesha dla rushujących CT  albo stanąc przy anarchi i ma dobry kąt na ludzi którzy rushują. Jedynymi problemami są (1) salwa granatów która uniemożliwia wyjscie na longa (po stronie tt) i brak blokady przejscia na B gdy jest mniej niż 5 graczy w ct. Nie próbujcie robić zmian na niekorzyść rozgrywki...

Inaczej, na serwerze jest też RespawnAlert, więc albo dajemy antyrush'a, albo wyłączamy RespawnAlert (czas na respie dla tt - domyślnie 30 sek)

Ani to ani to nie ma sensu. Blokada kampienia na respie ogranicza się tylko do pochylni i górnej częsci respa przez którą możesz kampić wejscie do trupa. Wejdź sobie na jakikolwiek inny server i zobaczysz że tam też jest blokada kampienia spawna i ludzie robią to samo co zawsze ----> Kampią przed anarchią lub na midzie <---- Rushowanie nie jest złe, przeciwnik(tt) w końcu się domyśli że ktoś w enemy rushuje więc albo zacznie stać wcelowany na ludzi którzy rushują albo zacznie rushować CELE MAPY.

Przypomnę tylko że jak zablokujecie rush dla ct to zaczną się kampić co też byłoby powodem do narzekania :)

Przyszło mi do głowy kolejne rozwiązanie, dodajcie lepsze granaty smoke ( czarne lub zwykłe ale bardziej gęste) przez co wystarczy rzucić na mida i problem z rushowaniem z głowy :D

Moim zdaniem żadnych wyłączonych granatów i żadnych barier antyrush bez sensu to jest grą taka i tyle i zgadzam się z tym że VIP ma DoubleJumpa i to wykorzystujemy i szybciej wszędzie jesteśmy

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

Sieć serwerów Counter Strike - DD2.pl

DD2.pl to sieć serwerów, która powstała w następstwie sieci Frag4u.pl. Dwa lata zbieraliśmy doświadczenie, by wylądować tu, gdzie teraz jesteśmy! Nowy, dojrzały i przejrzysty dla oka styl oraz czytelniejsze forum! Serwery ONLY DD2 z różnymi modami - czekamy na Wasze propozycje!

Opcje

Partnerzy / sponsorzy

• Create New...